Klik hier om in te loggen

13 Erfgoed in een doosje

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 5 - 6
 

De grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines die in Oyfo Techniekmuseum staan vormen de basis van ‘Erfgoed in een doosje’. Waar werden de machines voor gebruikt? Welk verhaal vertellen ze? En waarom hebben we ze bewaard? 

 

De leerlingen doen opdrachten in het museum en onderzoeken verschillende machines en apparaten. Hierbij staat de geschiedenis centraal; wat betekende deze machine voor het dagelijks leven van 150 jaar geleden? Hoe zag dat leven er uit en wat veranderde er door de opkomst van machines en fabrieken? Tegelijkertijd is de museumcollectie een grote inspiratiebron, die de leerlingen gebruiken bij de aansluitende workshop: Welke onderdelen vinden zij belangrijk en willen ze gebruiken voor hun eigen minimuseum? Onder leiding van een workshopdocent bouwen ze allemaal een ‘doosje Hengelo’.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Erfgoed in een doosje Lesbrief 0,24 MB
pdf Erfgoed in een doosje Leerkrachtenhandleiding 0,23 MB
pptx Erfgoed in een doosje PowerPoint presentatie 7,96 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed-beeldend
Duur 120 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode mei-juni 2022
Informatie

Bij het ontwikkelen van ‘Erfgoed in een doosje’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Oriëntatie op jezelf en de wereld(kerndoel 51, 52, 53),  *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Dit project is een ALTERNATIEF voor het uitgevallen project 'Mijn stad Hengelo groeit!', verzorgd door Museum Hengelo.

 

Het lesmateriaal volgt z.s.m.