Klik hier om in te loggen

17 Schrijversbezoek: Simon van der Geest

Bibliotheek Hengelo

Groep 7 - 8
 

Over de schrijver: Simon van der Geest

De schrijversloopbaan van Simon van der Geest kent een vliegende start. Zijn debuut Geel gras (2009), waarin Fieke wordt achtergelaten op een Franse camping, wordt goed ontvangen. Zijn tweede boek Dissus (2010), een vrije bewerking van de Odyssee, levert hem een Gouden Griffel op en ook Spinder (2012) is goed voor een Gouden Griffel. In 2015 verscheen Spijkerzwijgen, dat gekozen wordt als Leestip voor de Jonge Jury. Dat jaar schrijft Van der Geest ook het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt!

 

Geboren: 12 februari 1978 te Gouda
Opleiding: Na het VWO ging hij een jaar naar de Folkehøgskole in Noorwegen, daarna volgde hij een opleiding tot theaterdocent en een toneelschrijfopleiding.
Werk: Schrijft niet alleen boeken, maar ook gedichten en toneelstukken en
geeft theater- en toneelschrijfles aan kinderen en jongeren. Verder werkt hij als trainingsacteur voor de politie en het leger.
Thuis: Woont in een oud huis in Haarlem met zijn vriendin en dochter.
Eerste boek: Geel Gras (2009)
Bijzonderheden: In 2010 werd in de Week van de Alfabetisering door Stichting Lezen & Schrijven een recordpoging voorlezen georganiseerd. Maar liefst 45.831 kinderen lazen een minuut lang voor uit het boek Geel gras.
Ooit gezegd: Ik vind het heel jammer dat er een kloof is ontstaan tussen wat toegankelijk is en wat op kunstzinnig of literair niveau wordt gewaardeerd. Ik zie het als een uitdaging om te kijken of je dat allebei kan: én de jonge lezer meenemen én aan je literaire ambitie tegemoetkomen.

 

Selectie van zijn boeken:

Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle (2019)

Wie is er bang voor de voetbalzombies (2016)

Spijkerzwijgen (2015)

Per Ongelukt! (2015)

Spinder (2012)

Dissus (2010)

Geel Gras (2009)

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 1 uur
Locatie op school
Periode GEANNULEERD i.v.m. corona!
Informatie

GEANNULEERD i.v.m. corona!