Klik hier om in te loggen

20 Aarde, Water, Lucht en Vuur

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 7 - 8
 

Ken je die "Aardse" types die stevig in hun schoenen staan, heel nuchter reageren en vaak wat afwachtend zijn? Heel anders dan die "Vuur" types die temperamentvol en extravert hun emoties tonen. En dan zijn er nog van die "Lucht" types die vooral veel praten, alles van meerdere kanten bekijken en goed verbanden kunnen leggen. Of die "Water" types die gevoelig, betrokken en verzorgend iedereen er graag bij willen houden en tevreden willen stellen.

 

In deze theater-lessenserie gaan we met de kinderen aan de slag met de vier elementen: Aarde, Water, Lucht en Vuur. Bij elk element hoort een soort personage, die de kinderen ontwikkelen. Deze personages vormen de basis voor een aantal improvisatiescènes. 

 

In de eerste les werken we aan personages, gebaseerd op de elementen Aarde en Vuur en sluiten we af met een groepsimprovisatie. De kinderen doen hierdoor inspiratie op en leren onder andere feedback te geven en te ontvangen en keuzes te maken.

 

In de tweede les komen Water en Lucht aan bod. Vervolgens maken de leerlingen in tweetallen een scène vanuit één van de vier elementen. Hier werken de leerlingen vooral aan de opbouw van een scène, en ze leren reflecteren en samen te werken.

 

Bij beide lessen worden suggesties gegeven voor een korte voorbereiding en evaluatie. De lessen zelf worden altijd gestart met een warming up en eindigen met een afsluitende oefening.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lesbrief Aarde Water Licht en Vuur 0,21 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 2 lessen van 1 uur
Locatie school
Periode voorjaar 2019