Klik hier om in te loggen

23 - Leren Programmeren

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 7 - 8
 

Beheers de techniek van de toekomst: leer programmeren! Voor creatieve, digitaal vaardige kinderen is er veel te beleven na school. De moderne mediamaatschappij vraagt om mensen die zelf media kunnen maken: apps voor tablets en internet, games voor plezier en educatie. Wie kan programmeren beheerst de techniek, in plaats van andersom. 
In landen als Engeland en Zweden staat programmeren op het programma in de basisschool, in het eerste geval is het zelfs al verplicht. 


Tegenwoordig is programmeren aantrekkelijk dankzij passende software en apps voor elke leeftijdsgroep. Dus ook voor leerlingen van de groepen 7-8.
 

Hebben jouw leerlingen al ervaring met Scratch? Geef dit van tevoren aan, dan wordt hierop door de docent voortgebouwd met special building blocks, een game-concept of het werken met (vooraf gemaakt) eigen materiaal (foto's tekeningen).

In 2 lessen van 75 minuten ontdekken de leerlingen de basisbeginselen van programmeren.
Logisch denken en creativiteit gaan samen, als ze via een script eigen interactieve verhalen, animaties, spelletjes, muziek en kunst maken.

 

In deze lessen wordt er gewerkt op ‘gewone’ Windows computers, bij Oyfo, locatie Esrein.

De lessen kunnen ook op school verzorgd worden als de school daarvoor geschikte middelen heeft (genoeg Chromebooks/laptops; leerlingen met accounts).

 

Bij het ontwikkelen van ‘Leren Programmeren´ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Rekenen/wiskunde (23) *Oriëntatie op jezelf en de wereld (44, 45) * Kunstzinnige oriëntatie (54, 55).

Daarnaast dient het programmeren in het algemeen en het werken in deze les de ontwikkeling van in ieder geval de volgende 21e eeuwse vaardigheden:  Probleem oplossen, Computational thinking, Informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Creatief denken.

 

Over deze activiteit

Discipline Nieuwe Media
Duur 2 lessen van 75 minuten
Locatie Oyfo, locatie Esrein
Periode april / mei / juni 2020
Informatie

Let op:

Inschrijven kan tot maximaal 30 leerlingen per groep

 

Duur:

voorbereidende les op school

2 lessen van 75 minuten bij Oyfo locatie Esrein

verwerkingsles op school