Menu
 
Klik hier om in te loggen

18 - Labyrinthus

Film - Douglas Boswell

Schouwburg Hengelo

Groep 7 - 8
 

De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.

 

Labyrinthus is een fascinerende film waarbij de grens tussen de online en echte wereld soms erg vaag is. Je ontdekt als kijker snel dat dit spel bittere ernst is (scène met de kat!) en je wordt meegesleept in een spannende en virtuele rollercoaster! Online games zijn een wezenlijk onderdeel van het leven van de gemiddelde tiener. Deze film is een goede opstap om gamen aan te kaarten en te kaderen binnen mediawijsheid. Vlaming Douglas Boswell (maakte eerder de kortfilms Romance en The Samaritan) levert met Labyrinthus een steengoede en zeer toegankelijke jeugdfilm af.

 

Educatie:

Bij deze film is een uitgebreide lesmap beschikbaar waarmee kinderen en jongeren filmwijs worden gemaakt. Ontdek de mogelijkheden om je leerlingen de film op een actieve, creatieve en kritische manier te laten beleven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB
pdf Lesmap Labyrinthus 2,77 MB

 

Over deze activiteit

Discipline Film
Duur 99 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo - Asito Filmzaal
Periode 11, 12 en 13 november 2019