Klik hier om in te loggen

14 - Reis om de wereld in 80 dagen

Toneelgezelschap Beumer & Drost

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

Twee reclameschilders krijgen de opdracht om een blinde muur in een achterstandswijk met een geschilderde wereldkaart op te fleuren. Volgens de opdrachtgevers staat De reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne model voor de verbinding tussen de diverse culturen en bewoners van de wijk. Terwijl de verf nog nat is, komt het reusachtige fresco onder de handen van de schilders tot leven. De mannen laten zich meevoeren over de aardbol om na een race tegen de klok precies op tijd de muurschildering op te leveren.

 

Peter Drost en Paul R. Kooij verven "Reis om de Wereld in 80 dagen" op 25 m2 hagelwit papier met 56 kwasten, 28 penselen en met behulp van 35 sjablonen en 12 liter verf per voorstelling. Schaften doen ze in een schaftwagen. Na elke voorstelling blijft het immense schilderij achter in uw schouwburg als aandenken aan die onnavolgbare reis.

 

Speciaal

"Reis om de Wereld in 80 Dagen" wordt op Beumer & Drostiaanse wijze verteld. De schildering die de mannen maken, transformeert gaandeweg in de reis die zij in hun verbeelding maken: treinen, boten, en olifanten verschijnen en verdwijnen… Zoals altijd, een theatrale explosie van beelden uit het heden en verleden. Een geweldige combinatie van action-painting in combinatie met historisch filmmateriaal

 

Educatie

Beumer & Drost speelt regelmatig voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Zowel in Nederland als in Vlaanderen. Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen kennis laten maken mét – en laten genieten ván – theater en kunst. Om de theaterbeleving extra te laten beklijven en iets dieper in te gaan op het thema van de voorstelling, biedt Beumer & Drost een educatief programma aan. Dit doen wij in digitale vorm: Plug & Play.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB

 

Over deze activiteit

Discipline Toneel
Duur 60 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo - Middenzaal
Periode maandag 2 maart 2020