Klik hier om in te loggen

13 - De donkere dagen

Lonneke van Leth Dans

Schouwburg Hengelo

Groep 5 - 6
 

Een nieuwe traditie van Lonneke van Leth in samenwerking met het Residentie Orkest. De dagen worden korter, de kaarsen gaan aan en buiten zakt de temperatuur met de dag. Dé tijd van het jaar voor spannende verhalen!

 

In De Donkere Dagen vertelt een jongen een aantal spannende verhalen. In een kast met lades vindt hij vreemde dingen die zijn fantasie aanwakkeren. Vier muzikanten van het Residentie Orkest participeren, naast de muzikale live uitvoering, actief in de voorstelling. Met hun instrumenten ondersteunen zij de verhalen als in een hoorspel. De fantasie van de vertellende jongen komt tot leven in dans. Daarbij is er veel ruimte is voor de verbeelding van de kinderen.

 

Speciaal

Eerder presenteerde van Leth al met groot succes ‘The Match’, ‘Coppelia’ en ‘De grote Olympische spelshow’ voor scholieren bij ons in Hengelo. Een totaaltheater ervaring om in winterse sferen te komen.

 

Lonneke van Leth wil dat voorstellingen met een hoog artistiek dansniveau bereikbaar zijn voor iedereen. Met haar humor, treffende muziekkeuzes en eigenzinnige dansstijl enthousiasmeert zij jong, oud, kenner en leek voor moderne dans. Lonneke van Leth maakt van iedereen een dansliefhebber!

 

Educatie

Er is een lesbrief beschikbaar. Ook is een les "Kunstenaar in de Klas" mogelijk, waarin dansers vertellen over het beroep danser of de ontwikkeling van de (moderne) dans. Of boek een workshop waarin dansers samen met de leerlingen met alledaagse of sportbewegingen een choreografie maken of een eigen verhaal omzetten naar een voorstelling.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB
pdf Lesbrief Donkere Dagen 0,36 MB
pdf Begeleidende Brief Donkere Dagen 0,22 MB

 

Over deze activiteit

Discipline Dans / Theater
Duur 45 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo - Middenzaal
Periode maandag 20 januari 2020