Klik hier om in te loggen

10 - Tinker enů klink!

Oyfo Kunst & Techniek (RW)

Groep 3 - 4
 

Moet je om muziek te maken altijd een instrument hebben? Of kan het ook anders? Kun je met allerlei materialen ook verschillende tonen, klanken en sterktes laten horen?

 

In het eerste deel van deze workshop gaan de leerlingen zelf een muziekinstrument maken. Daarvoor moet er bedacht worden of  het instrument hard of zacht moet klinken en hoog of laag. Hoe wil je dat de toon ontstaat? Wil je het instrument op verschillende manieren kunnen gebruiken?

Het lokaal wordt ingericht als tinkerruimte, met gereedschappen en een veelheid aan materiaal. Na het ontdekken van de materialen gaan de leerlingen aan de slag met hun muziekinstrument.

 

In het tweede deel van de workshop krijgen de leerlingen een muziekles en gaan ze samen muziek maken met de gemaakte instrumenten. De precieze invulling van de muziekworkshop is nog een verrassing en wordt o.a. bepaald door de instrumenten die in de workshop gemaakt zijn.

 

Bij het ontwikkelen van ‘Tinker en … klink!´ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54 en 55).

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Tinker en Klink lesbrief 0,37 MB
pdf Tinker en Klink voorbereidende les 0,33 MB
pptx Tinker en Klink Powerpoint 1,39 MB

 

Over deze activiteit

Discipline Muziek/Beeldend
Duur 120 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo, locatie museum
Periode Januari/februari 2020
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 30 leerlingen per groep

 

Duur:

Voorbereidende les op school

1 les van 120 minuten bij Oyfo

Verwerkingsles op school