Klik hier om in te loggen

07 - Moustachio

Theatergroep Wie Walvis

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Teun en Tinie drinken koffie samen. Nou ja, samen? Teun leest de krant en zegt niets terwijl Tinie verlangt naar de tijd toen ze net verkering hadden en het altijd gezellig was met elkaar. Nu slepen de dagen op de boerderij zich voort en lijkt er van gezelligheid al heel lang niet veel meer over.

 

Om de liefde te redden bestelt Tinie een mariachi band uit Mexico met muzikanten die romantische liedjes zingen. Zo hoopt ze dat Teun weer verliefd op haar wordt. De besnorde mannen zien al gauw dat er meer nodig is dan alleen muziek en besluiten dat de twee op liefdesles moeten. Teun en Tinie moeten elkaar complimenten geven, de tango leren te dansen en romantisch dineren met elkaar. Maar iedere keer als de liefde iets dichterbij lijkt, gooit Teun weer roet in het eten.

 

Speciaal

"De voorstelling is een ideale kennismaking voor de jeugd met theater, en het is evenzeer ideaal voor volwassenen die weer eens een feestelijke voorstelling willen bijwonen." Kester Freriks in De Theaterkrant

"Met wereldse muziek, spel en een dansje maakt Wie Walvis inzichtelijk dat ouders niet vanzelfsprekend verliefd blijven." Annette Embrechts in De Volkskrant, ****

 

Educatie

SNORREN EN SERENADES

Bij de voorstelling Moustachio hebben onze Wie Walvis docenten vorig jaar in 60 klassen een educatieve workshop gegeven. Tijdens deze zeer muzikale workshop speelden de kinderen een scene uit de voorstelling na maar door er iedere keer een andere soort muziek onder af te spelen veranderden de emoties van de personages. Zo werd de scene verdrietig, grappige, spannend of zat vol woede. Ook luisterden we naar de complimenten tussen Tinie en Teun en leerden de kinderen elkaar complimenten te geven. Ze maakten snorren en voerden uiteindelijk een serenade op voor iemand uit de klas. Daar kwamen de mooiste dingen uit. Ook gingen veel docenten zelf aan de slag in de klas.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB
pdf Lesbrief 0,27 MB
pdf Indeling groepen 0,41 MB

 

Over deze activiteit

Discipline Toneel / Muziektheater
Duur 50 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo - Middenzaal
Periode dinsdag 4 februari 2020