Klik hier om in te loggen

04 - Even kennismaken

Groep 1 - 2
 

De groep ontvangt een brief van Hannes de museumhamster. Hij leeft in Oyfo Techniekmuseum en verzamelt daar de prachtigste dingen. De kinderen gaan in het museum op zoek naar zijn verzameling en doen ondertussen leuke spelletjes en opdrachtjes. Ze zingen een liedje over de oude stoomtrein, zetten de grote scheepsdieselmotor aan, maken een patroon net zoals de bijzondere velourspers en luiden een echte fabrieksbel.

 

Voor veel kinderen uit groep 1 en 2 zal het de eerste keer zijn dat ze naar een museum gaan. De nadruk van dit programma ligt dan ook op kennis maken met het museum. Wat is een museum, wat zie je en doe je in een museum? Wat is verzamelen en wat kun je allemaal verzamelen? Op een speelse manier leren de kinderen het museum kennen. Ze doen opdrachtjes waarbij ze hun ogen, oren en handen heel goed moeten gebruiken! 

 

Bij het ontwikkelen van ‘Even kennis maken’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: * Tijd (kerndoel 51) * Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 56)

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Inleidende les 0,23 MB
pdf Verwerkende les 0,46 MB
pdf Brief Hannes Hamster 0,02 MB
pdf Lesbrief 0,29 MB

 

Over deze activiteit

Discipline cultureel erfgoed
Duur 90 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo, locatie museum
Periode Januari/februari 2020
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 30 leerlingen per groep

 

Duur:

Voorbereidende les op school

1 les van 90 minuten bij Oyfo

verwerkingsles op school