Klik hier om in te loggen

23 De PoŽzie van het Mechanische

Zaal Zuid i.s.m. Oyfo Kunst & Techniek

Extra aanbod
 

Dit jaar vierde Hengelo dat 150 jaar geleden Machinefabriek Stork zich in Hengelo vestigde en een grote invloed heeft gehad in hoe Hengelo zich daarna heeft ontwikkeld. Hengelo is een techniekstad en daar heeft ook Stork sterk aan bijgedragen.

 

In de tentoonstelling die Zaal Zuid dit najaar organiseert komt iets van die technische wereld aan de orde. Techniek omringd ons en vormt ons, kunst staat daar ogenschijnlijk ver van af maar kunstenaars zijn toch gefascineerd naar die invloeden.

 

Mariska de Groot (Den Haag) maakt spannende installaties waarbij licht, schaduw, beeld, beweging en geluid bij elkaar komen.

Roos van Haaften (Amsterdam) gebruikt overheadprojectors en spiegels, daarmee tovert zij werelden van illusie en vervreemding.

Veronique Schrama (Zwolle) toont haar fascinatie voor industriële landschappen in monumentale houtskooltekeningen.

En tenslotte Alexandra Roozen (Rotterdam) die tekeningen maakt met boormachines of tekent met tientallen potloden die gelijktijdig op het papier komen met vreemde patronen van herhaling wat meer op een tekening die door een machine lijkt te zijn gemaakt dan door de hand van de mens.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf De Poezie van het Mechanische Lesbrief 0,45 MB
pdf De Poezie van het Mechanische Algemene informatie en Voorbereidingsles 0,49 MB
pdf De Poezie van het Mechanische Verwerkingsles 0,26 MB
pps De Poezie van het Mechanische PowerPoint presentatie 4,72 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst, erfgoed en techniek
Duur 75 minuten
Locatie Zaal Zuid
Periode najaar 2018
Informatie

De tentoonstelling bevat kunstwerken die invloed zouden kunnen hebben op bezoekers met lichtgevoelige epilepsie of andere gevoeligheden m.b.t. licht!