Klik hier om in te loggen

18 De Grote Olympische Spelshow!

Schouwburg Hengelo

Groep 7 - 8
 

Het publiek bevindt zich in de setting van een spelshow. Op het toneel zijn 4 mannelijke dansers aanwezig als panelleden en een digitale spelshow host (gespeeld door ex-Toneelgroep De Appel Hugo Maerten). Het publiek is de raadgever van het panel, waardoor er veel interactie is tussen de dansers live op het toneel, de acteur op het scherm en het publiek in de zaal.

 

De show bestaat uit een humoristische opeenvolging van sportmomenten, maar geeft ook belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Olympische Spelen. De digitale host stelt naar aanleiding van de sporten en fragmenten vragen aan zowel panel als publiek. De leerlingen weten na afloop bijvoorbeeld waarom er vroeger naakt werd gesport, waarom de Olympische Spelen zijn ontstaan, waarom er soms geen Spelen worden georganiseerd, het gebruik van doping en de effecten van sponsoring. Na de voorstelling is er altijd ruimte voor vragen aan de dansers.

 

Het werk van Lonneke van Leth typeert zich als verhalend, toegankelijk en beeldend. Met haar humor en treffende muziekkeuzes weet zij menigeen te enthousiasmeren voor moderne dans.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB

 

Over deze activiteit

Discipline dans
Duur 50 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 25 januari 2019