Klik hier om in te loggen

15 Een muzikale tijdreis

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 5 - 6
 

Een muzikale tijdreis is een project over muziekgeschiedenis, componeren , slag- en houtblaasinstrumenten.

 

Een muzikaal verhaal is de basis van de cultuurontmoeting. Het verhaal gaat over een jongen die een melodietje in zijn hoofd heeft en er maar niet achter kan komen waar het vandaan komt. Met een teletijdmachine gaat hij terug in de tijd toen de grote componisten leefden zoals Mozart, Bach en Rossini.  Zou hij daar zijn melodietje vinden ?  

 

De muziekstukken in dit verhaal zijn delen uit belangrijke klassieke werken uit de muziekgeschiedenis. Ondanks dat kinderen misschien niet bewust in aanraking komen met klassieke muziek sluiten de muziekstukken aan op hun belevingswereld en zullen de melodieën herkend worden  o.a. van televisie, computergames, kermis /pretpark.

 

De muziek wordt live gespeeld door een klein ensemble houtblazers en slagwerk.

Aansluitend aan de uitvoering zijn er workshops  over houtblaasinstrumenten, slagwerk en componeren: een muzikale interactieve ochtend vol leren, luisteren, ervaren én zelf doen !

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Een muzikale tijdreis Lesbrief 0,47 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek
Duur 3 uur
Locatie Oyfo muziek Esrein 9
Periode januari en februari  2019  op vrijdagochtend  van  9.00 tot  12.00
Informatie

Aan het programma op 1 ochtend nemen 3 groepen deel. De voorstelling is voor de 3 groepen gezamenlijk en de 3 daarop volgende workshops worden a.d.h.v. een roulatieschema per groep gegeven.