Klik hier om in te loggen

24 Sequencer & Studio

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 7 - 8
 

Onze omgeving is vol met muziek en dan met name de elektronische muziek, vooral bekend van Dj’s en games; muziek die oudere kinderen vaak aanspreekt.

In de workshop Sequencer & Studio wordt er door de docent uitleg gegeven over de functie en het ontstaan van deze muziek én gaan de kinderen in kleine groepjes zelf op computers muziek componeren.

 

Compneren:

Dit componeren gebeurt met met een Sequencer. Sequencers zijn computerprogramma's waarmee je muziek kan programmeren die veel herhaalt. Ook Dj’s en componisten van elektronische muziek gebruiken ze vaak.

Na een korte  introductie langs het principe van de sequencer  wordt er geluisterd naar een aantal modern klassieke composities en elektronische (game)muziek die met behulp van dergelijke programma’s zijn gemaakt. De leerlingen werken daarna een aantal (geleide) opdrachten door achter de computer. Doel hiervan is het maken van een melodie- , bas- en drumlijn die samen één geheel vormen.

 

Muziek Bewerken / Studio:

In het tweede deel van de workshop wordt er een voorbeeld van een studioprogramma gepresenteerd. Hierbij worden een aantal standaard geluidsbewerkingen uitgelegd, die de leerlingen daarna zelf gaan gebruiken. De leerlingen werken  op de computer met een 'geluidsbibliotheek' en een studioprogramma. Ze gaan hiermee een soort digitaal hoorspel of soundscape monteren dat een ‘muzikaal verhaal’ vormt.

De geluidsbibliotheek wordt na afloop opgestuurd naar de school.

 

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Sequencer & Studio Lesbrief 0,17 MB
pdf Bezoekersvoorwaarden Oyfo Esrein en Zaal Zuid 0,23 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek
Duur 2 uur
Locatie Oyfo, locatie Esrein 9 (voorheen CREA)
Periode januari en februari 2018