Klik hier om in te loggen

19 Edward Scharenhand

door Theater Sonnevanck

Schouwburg Hengelo

Groep 7 - 8
 

Een muzikale komedie over Extreem Goede Mensen.

 

Magdaleen is een honderd procent goed meisje. Geen moeite is haar te veel. In haar vrije tijd loopt ze met de collectebus tegen zinloos geweld, leest ze blinde mensen voor in de bibliotheek en redt ze zielige en gewonde dieren, die ze dan meeneemt naar het huis waar ze woont met haar tante Maria, die Heilsoldate is en altijd erg enthousiast.

 

Op een dag vindt Magdaleen iets heel bijzonder zieligs, iets dat ze nooit eerder heeft gevonden. Het is een jongen en op een briefje staat dat hij Edward heet. Hij ziet er heel lief uit, maar helaas is hij geboren met levensgevaarlijk scherpe scharen in plaats van handen. Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk?

 

Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands.

 

"In de nieuwe hilarische tekst van Marije Gubbels is het buitenbeentje een drukke variant op de hertogsdochter die iedereen kent als Sissi, oftewel de latere keizerin Elisabeth van Oostenrijk."

**** De Volkskrant

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lijst kentekens schoolvoorstellingen 0,33 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziektheater
Duur 1 uur
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 17 oktober, 10.00 uur of 12.30 uur
Informatie

Er is lesmateriaal naar de school gestuurd.

Het aanvullende materiaal is beschikbaar via www.sonnevanck.nl/voorstelling/educatie-edward

Huisregels

Scholen die een voorstelling bezoeken in de Schouwburg Hengelo kunnen parkeren in parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat 41.

Na afloop dienen begeleiders te betalen voor het parkeren bij 1 van de 2 parkeerautomaten in de garage. Dit wordt soms als lastig ervaren, zeker met een grote groep kinderen.

 

Om het voor de school sneller te laten verlopen, stelt de schouwburg voor om de betaling van de parkeerkosten in een keer te voldoen.

De school geeft via bijgaande lijst de autokentekens op die tijdens de theatervoorstelling in de garage hebben geparkeerd. De lijst mailen ze naar stadstoezicht@hengelo.nl

De school betaalt een bedrag van € 3,00 per auto voor het parkeren.

De school ontvangt een verzoek van de gemeente Hengelo om het geld over te maken op het verstrekte IBAN nummer.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Balatoni, telefoon: 2 459 564.