Klik hier om in te loggen

16 Schim

Oyfo Kunst & Techniek a

Groep 5 - 6
 

Een spannend schimmenspel tussen de machines

 

In Oyfo Techniekmuseum staan grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Alles is met een druk op de knop aan te zetten, zodat je je even in een grote fabriek waant.

 

Iedere machine vertelt een verhaal; de leerlingen gaan op onderzoek uit en ontdekken welk verhaal dat is. Ze nemen een kijkje in het leven van de kinderen die vroeger met deze machines te maken hadden. Hoe was dat: werken in een fabriek met constant lawaai om je heen? En had je nog wel vrije tijd om een potje te voetballen of om te dansen? Wat beleefden ze, hoe was het thuis, gingen ze naar school?

 

 ‘Schim’ draait om de verhalen van kinderen die in het verleden met het industrieel erfgoed dat in Oyfo Techniekmuseum staat gewerkt hebben.

 

Uiteraard worden de creatieve handen ook nog uit de mouwen gestoken; de leerlingen verwerken de verhalen die zij in het museum ontdekken tot een eigen schimmenspel.

 

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Schim Lesbrief 0,10 MB
pdf Schim Voorbereiding en Verwerking 0,10 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed verbeeld
Duur 2 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode voorjaar 2018
Informatie

‘Schim’ bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een museumles van 2 uur.

Let op! Inschrijven kan tot maximaal 30 leerlingen per groep.

 

Bij het ontwikkelen van ‘Schim’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Natuur en techniek (kerndoel 44) * Tijd (kerndoel 51, 52 en 53) * Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54 en 56).

 

NB Dit programma is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.