Klik hier om in te loggen

15 ZZoing KerreKek KarPlof

i.s.m. Bibliotheek Hengelo

Groep 5 - 6
 

Als je leest over een zwierend, fluitend, zagend orkest of gierende banden hoe klinkt dat dan in je hoofd ? In deze workshop gaat de docent samen met de leerlingen op zoek naar het geluid dat je vindt in letters en woorden: ZZoing KerreKek KarPlof is de speurtocht naar de verbinding tussen muziek en taal.

 

De inhoud en het materiaal voor de voorbereidende les wordt verzorgd door Bibliotheek Hengelo. Na een kort introductiefilmpje over klanken, strips en poëzie gaan de leerlingen actief bezig met klanken verwoorden. De leerlingen maken stripballonnen met woorden zoals zzoing, BAM, pieuw. Deze voorbereidende les wordt op school door de eigen leerkracht gegeven en duurt ongeveer 30 minuten.

 

De cultuurontmoeting in de bibliotheek wordt verzorgd door een docent van Oyfo muziek. In het begin van de ontmoeting worden de muziek en klanken van bestaande woorden onderzocht en zullen de kinderen ook zelf fantasieklanken gaan bedenken. Vanuit dit creatief proces ontstaat een muzikaal moment, wat aan het einde van de workshop een klinkende act (ekt!) zal zijn, waarin de op school gemaakte stripballonnen gebruikt zullen worden. Hier wordt een mooi filmpje voor op de schoolwebsite van gemaakt.

 

Deze workshop, i.s.m. Bibliotheek Hengelo, sluit aan bij de vakken taal en muziek en wordt ontwikkeld volgens de kerndoelen basisonderwijs.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf ZZoing KerreKek KarPlof Lesbrief 0,16 MB
mp4 ZZoing KerreKek KarPlof Filmpje 27,99 MB

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur en muziek
Duur 2 uur
Locatie Bibliotheek Hengelo
Periode voorjaar 2018