Klik hier om in te loggen

09 De Nachtwaker

door Het Filiaal

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

 

De Nachtwaker is een lichtvoetige en absurde familievoorstelling vol onverwachte wendingen. Acteur Noël van Santen (van cabaret duo Schudden) zien we zowel live als via beeldschermen worstelen met de dingen om zich heen. Hij probeert uit alle macht grip te houden op de situatie. Maar hoe doe je dat als je eigen vertrouwde spullen opeens gigantisch zijn geworden en jij zelf piepklein?

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lijst kentekens schoolvoorstellingen 0,33 MB
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldend theater met filmelementen
Duur 50 min.
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 20 februari
Informatie

Educatie:

Thema’s & kerndoelen thema’s: verhoudingen, slapstick en nieuwsgierigheid kerndoelen: 32, 33, 54 & 55

Lespakket:

Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op kerndoelen en thema’s uit de voorstelling. Er worden lessuggesties in opgenomen die samenhangen met andere reguliere leergebieden (oriëntatie op jezelf en de wereld & kunstzinnige oriëntatie).

De digitale versie is te downloaden op: https://hetfiliaal.nl/voorstelling/denachtwaker/#/onderwijs

Huisregels

Scholen die een voorstelling bezoeken in de Schouwburg Hengelo kunnen parkeren in parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat 41.

Na afloop dienen begeleiders te betalen voor het parkeren bij 1 van de 2 parkeerautomaten in de garage. Dit wordt soms als lastig ervaren, zeker met een grote groep kinderen.

 

Om het voor de school sneller te laten verlopen, stelt de schouwburg voor om de betaling van de parkeerkosten in een keer te voldoen.

De school geeft via bijgaande lijst de autokentekens op die tijdens de theatervoorstelling in de garage hebben geparkeerd. De lijst mailen ze naar stadstoezicht@hengelo.nl

De school betaalt een bedrag van € 3,00 per auto voor het parkeren.

De school ontvangt een verzoek van de gemeente Hengelo om het geld over te maken op het verstrekte IBAN nummer.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Balatoni, telefoon: 2 459 564.