Klik hier om in te loggen

04 De Kleine Cowboy

door Het Laagland

Het Laagland

Groep 1 - 2
 

Een kleuterwestern voor kleine cowboys en grote bandieten.

 

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en vrolijk zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack, live geluidseffecten en kampvurige liedjes. Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een kleine cowboy in Nederland. Boy heet hij. Een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. En één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

 

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Cow rijdt weg op de trekker van de Knecht uit Amerika, een norse vent, gewapend met grote hoed en laarzen met ijzeren dingen eraan. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Zit hij vastgeplakt op de trekker? Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan, naar Amerika.

Boy komt in het Wildste Westen de meest vreemde figuren tegen in deze spannende achtervolging van een knuffelkoe.

 

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
docx De Kleine Cowboy Lesmateriaal 0,04 MB
pdf Lijst kentekens schoolvoorstellingen 0,33 MB
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,20 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 55 minuten
Locatie Schouwburg Hengelo
Periode 15 januari 2018
Informatie

Er is gratis lesmateriaal & workshops op aanvraag over de thema’s: angst voor het onbekende, onzekerheid, jezelf overwinnen/je grenzen verleggen, jezelf leren kennen.

Huisregels

Scholen die een voorstelling bezoeken in de Schouwburg Hengelo kunnen parkeren in parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat 41.

Na afloop dienen begeleiders te betalen voor het parkeren bij 1 van de 2 parkeerautomaten in de garage. Dit wordt soms als lastig ervaren, zeker met een grote groep kinderen.

 

Om het voor de school sneller te laten verlopen, stelt de schouwburg voor om de betaling van de parkeerkosten in een keer te voldoen.

De school geeft via bijgaande lijst de autokentekens op die tijdens de theatervoorstelling in de garage hebben geparkeerd. De lijst mailen ze naar stadstoezicht@hengelo.nl

De school betaalt een bedrag van € 3,00 per auto voor het parkeren.

De school ontvangt een verzoek van de gemeente Hengelo om het geld over te maken op het verstrekte IBAN nummer.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Balatoni, telefoon: 2 459 564.