Klik hier om in te loggen

26 Project 1430 voor de groepen 5-6

Zaal Zuid i.s.m. Museum Hengelo en Oyfo Kunst & Techniek e

Extra aanbod
 

Huys Hengelo is een markant punt in de geschiedenis van Hengelo. Haar geschiedenis begint in de 14-de eeuw en eindigt omstreeks 1830 met de afbraak van de laatste gebouwen. 

Kunstenaars hebben in het verleden het Huys in tekeningen afgebeeld, treffend is de omschrijving op de website van Museum Hengelo over Huys Hengelo. Onder het kopje kunstenaars staat  “het Huys als inspiratie voor kunstenaars”.                                                                                                            
 

In 1995 is men begonnen te zoeken naar sporen en restanten van deze havezate. Ook nu nog spreekt Huys Hengelo tot de verbeelding.

 

Met Project 1430 is het de bedoeling het vergeten materiaal, dat bestaat uit zandsteendelen afkomstig uit de groeves bij Bad Bentheim, zichtbaar en beleefbaar te maken.

Professionele beeldende kunstenaars en vormgevers uit Hengelo zijn uitgenodigd om een voorstel te maken met als vertrekpunt de zandstenen fragmenten van Huys Hengelo.

Op deze manier worden de disciplines erfgoed en beeldende kunst met elkaar verbonden. Het gekozen werk vormt het uitgangspunt voor het te ontwikkelen lesmateriaal bij de tentoonstelling.
Een jury heeft een selectie gemaakt uit de voorstellen. Dit zijn de 13 deelnemende kunstenaars wiens werk te zien is in Museum Hengelo en Zaal Zuid kunstpodium: Anita Boerrigter, Arletta Elst-Warwzyniak, Rineke Engwerda, Ria Geerdink, Gunter Gruben, Viktoria Gudnadottir, Tine Kemperman, Ricardo Liong-A-Kong, Gertie van Nuenen, Rob von Piekartz, Martha Lucia Steenhuis Inagan, Talya Damhuis-Meller en Heleen van der Veen.


De leerlingen worden uitgenodigd zelf aan de slag te gaan met het tentoongestelde werk middels uitdagende en actieve opdrachten.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Project 1430 Lesbrief 5-6 0,26 MB
pdf Project 1430 Voorbereidende les 5-6 0,45 MB
pdf Project 1430 Verwerkingsles 5-6 0,37 MB
pdf Project 1430 PowerPoint presentatie 5-6 3,49 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst en erfgoed
Duur 1 uur en 15 minuten
Locatie Zaal Zuid
Periode voorjaar 2017
Informatie

De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met Museum Hengelo.

Deze tentoonstelling is bedoeld voor groepen 5 en 6.
Bij de tentoonstelling ontwikkelt CREA een passend educatief programma.

 

Leerlingen hebben het meeste profijt van dit project als op school van tevoren de voorbereidende les wordt uitgevoerd door de groep.