Klik hier om in te loggen

22 Gedicht en Geschilderd

Bibliotheek i.s.m. Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 7 - 8
 

In dit project maken leerlingen kennis met poëzie; zij leren verschillende dichtvormen kennen en ervaren het effect van klank en ritme in een gedicht. En daarbij ervaren leerlingen dat een kunstwerk kan inspireren tot een gedicht en een gedicht kan inspireren tot een tekening/schilderij.
 

Het eerste deel van de ochtend leren de leerlingen spelenderwijs verschillende dichtvormen kennen.
Deze worden toegepast in het gedicht dat ze gaan maken bij een van de schilderijen in het schilderatelier.
Tijdens het tweede deel van de ochtend krijgt elke leerling een gedicht van een klasgenoot. Bij dit gedicht maakt de leerling een beeldend werk met verschillende teken- en schildermaterialen.
De werkstukken worden verzameld en de schilderijen erbij gezet.
Bij welk schilderij is het gedicht gemaakt, lijkt het werk dat de leerling heeft gemaakt bij het gedicht op het oorspronkelijke schilderij? Wat zijn overeenkomsten / verschillen.


De leerlingen bespreken elkaars werkstukken en de gedichten worden voorgedragen.

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur verbeeld
Duur 2,5 uur (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo Esrein (voorheen CREA)
Periode najaar 2020
Informatie

Leerlingen hebben het meeste profijt van dit project als op school van tevoren de voorbereidende les wordt uitgevoerd door de groep.

 

Let op: Uiteraard wordt er rekening gehouden met mogelijke maatregelen i.v.m. het corona-virus. Mocht een bezoek aan Oyfo Esrein niet mogelijk zijn dan zorgt Oyfo voor een passend alternatief, met nagenoeg dezelfde inhoud.