Klik hier om in te loggen

02 Jubelientje en Sinterklaas

Schouwburg Hengelo

Groep 1 - 2
 

Een vrolijk Sinterklaas Voorlees- en Meezingfeest. Een ontspannen en afwisselende voorstelling.

 

Jubelientje wil een eekhoorn in haar schoen. Maar ze krijgt een pietenpak en een brief van Sinterklaas: de pieten hebben het veel te druk dit jaar. Wil Jubelientje helpen met het wegbrengen van de pakjes? Natuurlijk wil ze dat. Jubelientje gaat meteen aan de slag.

 

Hans Hagen leest voor uit zijn boek Jubelientje en Sinterklaas en doet spelletjes met gedichten.

Floor Minnaert begeleidt aan de vleugel actrice Julika Marijn – samen met de kinderen in de zaal zingen zij alle bekende Sinterklaasliedjes, en ook een paar nieuwe.

 

Dagblad van het Noorden – Het verhaal van Hagen is subliem… Sinterklaas laat zich het hele verhaal niet zien, en dat is misschien wel het meest bijzondere. Door zijn aanwezigheid te suggereren, zet Hagen een stap in het schemergebied waar fantasie en werkelijkheid samenkomen. Balanceren tussen geloven en weten, dat is de essentie van het sinterklaasfeest. Ouders, let op: Sinterklaas en zijn pieten hebben het druk, zij zijn zelf niet aanwezig op dit heerlijke feestje.

 

Deze voorstelling is geregisseerd door Hans Hagen, Floor Minnaert en Julika Marijn.

Het boek Jubelientje en Sinterklaas wordt uitgegeven door Rubinstein.

 

 

 

Over deze activiteit

Discipline muziektheater
Duur 55 minuten (zonder evt. uitloop van 5-10 minuten)
Locatie Rabotheater Hengelo
Periode 21 en 22 november 2016
Informatie

W.b. het lesmateriaal:

Hans Hagen: "De Sint-voorstelling is een eenvoudige voorlees-voorstelling van het boek met liedjes/meezingen en wat tussendoortjes, onder andere met gedichten.

Daarom zou ik willen vragen om het boek Jubelientje en Sinterklaas niet van tevoren voor te lezen in de klassen die komen kijken, dan is de spanning er een beetje af voor de kijkers.

Er is geen lesmateriaal bij dit boek, maar er staan wel lesideeën bij 'Jubelientje wordt wild' op de website - http://hanshagen.nl/test-2/ - dat boek is nu opgenomen in de verzamelbundel 'Jubelientje leert lezen en schrijven'.

Het dichtst bij de doelgroep zijn de verhalen uit het eerste boek: 'Jubelientje en haar liefste oma' - dat boek is nu opgenomen in de de verzamelbundel 'Jubelientje en het laatste dropje'. Deze verhalen lenen zich goed om voor te lezen.

En 'Jubelientje op het ijs' kan ook natuurlijk, dat is een Gouden Boekje van Rubinstein, een prentenboek."