Klik hier om in te loggen

19 Sawsans geheime missie

Filmhuis Hengelo

Groep 7 - 8
 

Je hoeft niet eens van ver te komen, om je een vreemdeling te voelen. Karl verhuist met zijn moeder van een christelijk vissersdorp aan de westkust van Denemarken naar de multiculturele wijk Nørrebro in Kopenhagen.
Sawsan, een Islamitisch meisje uit zijn klas, neemt Karl onder haar hoede en maakt hem wegwijs in de grote stad. Het klikt meteen tussen Sawsan, die niet op haar mond is gevallen, en de naïve Karl. Karls reacties op het leven in de kosmopolitan werken bij Sawsan op de lachspieren. Hij zal vooral iets aan zijn dialect moeten doen, wil hij ooit geaccepteerd worden in de nieuwe omgeving.
 Karl is een virtuoos op het mengpaneel en als hij ondekt dat Sawsan een lied heeft geschreven om mee te doen aan het jongeren songfestival, wil hij haar daar graag bij helpen.
 Voor Sawsans vader is meedoen aan een songfestival hetzelfde als ‘met je kont schudden voor een miljoenen publiek’ ; dat staat hij niet toe! Maar daar trekken Sawsan en Karl zich niets van aan.
 
Naar een boek van Gitte Løkkegaard.

 

 

Regie Martin Miehe-Renard

Denemarken 2013

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Rabotheater/Filmzaal 0,06 MB

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 95 minuten
Locatie Filmzaal Rabotheater Hengelo
Periode februari 2016
Informatie

Sawsan's geheime missie behoorde tot de 3 genomineerde films voor de European Young Audience Award.

De film is Nederlands ondertiteld.

Er is geen lesmateriaal voor de film beschikbaar. Als voorbereiding kan de trailer van de film worden bekeken via: http://www.film1.nl/films/trailer.php?id=47180&tr_id=11637