Klik hier om in te loggen

18 Musicaldans

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 5 - 6
 

"In een musical is alles mogelijk...; dromen komen uit en avonturen gaan tot ver boven de verwachting! Dat is een van de redenen waarom musical de laatste jaren zo populair is geworden in Nederland. Naast de wervelende liedjes zorgen vooral de spectaculaire dansmoves er voor dat het een feest is om naar te kijken!", aldus de musicaldocente.

 

Wordt jouw groep ook aangetrokken door de wonderlijke wereld van de musical?  Heb jij met jouw klas altijd al een dans uit een bepaalde musical willen leren? Of laat je je liever verrassen? Beide opties zijn mogelijk in deze musicaldanslessen. 

Elke les begint met een opwarming en daarna wordt een dans uit een bekende musical ingestudeerd. Na drie lessen is de dans 'optredenproof'; zij kan worden vertoond aan je eigen publiek, bijvoorbeeld op een bonte ochtend of tijdens een weekafsluiting op school.

 

De docente heeft een musicalachtergrond. "Ik vind het heel fijn om mijn theater-, zang- en danspassie over te dragen aan kinderen en jongeren!"

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Musicaldans Lesbrief 0,42 MB
pdf Musicaldans Voorbereidende Les 0,21 MB
pdf Musicaldans Verwerkingsles 0,13 MB

 

Over deze activiteit

Discipline dans
Duur 3 x 1 uur
Locatie school
Periode voorjaar 2016
Informatie

De lessen worden deskundig opgebouwd met  een warming-up en cooling down. De dansen sluiten aan bij de fysieke mogelijkheden van de leerlingen.De muziekkeuze wordt uiteraard aangepast aan de belevingswereld van de leerlingen.