Klik hier om in te loggen

05 Schrijver in de klas: Milja Praagman

Bibliotheek Hengelo

Groep 1 - 2
 

Milja Praagman vond het heel gewoon dat ze zo goed kon tekenen. Pas toen ze eenmaal op de kunstacademie zat, zag ze het als iets bijzonders. De mensen en dingen om haar heen brengen haar op ideeën voor haar boeken, zoals het potje van haar zoontje toen hij nog klein was.

 

Boeken:

- Vergeet mij nietje

Varken gaat op reis en laat zijn vriendinnetje Muis alleen achter. Zij mist Varken vreselijk. Gelukkig mist Varken haar ook en komt hij snel weer naar huis. Prentenboek met eenvoudige, intens gekleurde illustraties in gemengde techniek. 

- Nog 100 nachtjes slapen

Dorus is bijna jarig. Nou ja, nog honderd nachtjes slapen... Wat moet je je daar als kind bij voorstellen? In elk geval veel te lang, ze wil nú feestvieren.

- Mama, wat is dat?

Mama Krokodil gaat boodschappen doen. En Tip mag mee. Onderweg vraagt hij telkens; 'Mama, wat is dat?' Maar mama kijkt alleen maar bezorgd op haar boodschappenlijstje, bang dat ze iets vergeet. Pas als ze in de bloemenwinkel zijn, kijkt mama echt goed om zich heen. En... krijgt de schrik van haar leven! 'WAAH...WAHAA....WAT is dat? vraagt mama aan Tip? 

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 1 uur
Locatie school
Periode 16, 17 en 18 februari 2016