Klik hier om in te loggen

04 Schrijver in de klas: Tjibbe Veldkamp

Bibliotheek Hengelo

Groep 1 - 2
 

Tjibbe Veldkamp maakte een aantal humoristische prentenboeken, aanvankelijk met illustraties van Philip Hopman. Later maakte hij met illustrator Kees de Boer de humorvolle reeks Agent en Boef, waarvan het eerste boek in 2009 bekroond is met een Zilveren Griffel. In 2010 viel Tiffany Dop deze eer te beurt: ook zijn boeken voor oudere kinderen zijn succesvol.

 

Boeken:

- Agent en Boef

Boef zit bij Agent in de cel. Als Boef Agent uitnodigt om naar zijn plakwerkje te kijken, weet hij te ontsnappen. Hij laat een spoor van vastgeplakte mensen en spullen achter....

- De coole cowboy

De coole cowboy doet niets liever dan schieten. Tot jonkvrouw prinses in het Wilde Westen opduikt. Zij wil dat de cowboy haar redt van de gemene ridders. Dat betekent: ophouden met schieten. En met haar trouwen...

- Hotze de botskabouter

Op een dag botst Hotze met zijn auto tegen een plant. En dan tegen iets anders... en dan tegen weer iets anders... Hotze is een echte botskabouter! 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Schrijver in de klas: Tjibbe Veldkamp Lesbrief 0,09 MB
pdf Schrijver in de klas: Tjibbe Veldkamp Bijlage 0,79 MB

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur
Duur 45 minuten
Locatie school
Periode 9, 17 en 18 februari 2016
Informatie

In verband met een passende planning voor de schrijver worden de groepen van de St. Janschool op 09-02-16 en de Telgenkamp groepen op 18-02-16 gevraagd de tijden van de (ochtend)pauze enigszins aan te passen. Dat geldt ook voor de tijden van de (middag) pauze van de Rank groepen op 18-02-16.