Klik hier om in te loggen

01 Even kennis maken

Oyfo Kunst & Techniek a

Groep 1 - 2
 

De groep krijgt op school een brief van Hannes de museumhamster. Hij leeft in Techniekmuseum HEIM en verzamelt daar de prachtigste dingen. De kinderen gaan in het museum op zoek naar zijn verzameling en doen ondertussen leuke spelletjes en opdrachtjes. Ze zingen een liedje over de oude stoomtrein, zetten de grote scheepsdieselmotor aan, maken een patroon net zoals de bijzondere velourspers en luiden een echte fabrieksbel. In dit museum geldt: Verboden af te blijven!

 

Voor veel kinderen uit groep 1 en 2 zal het de eerste keer zijn dat ze naar een museum gaan. De nadruk van dit programma ligt dan ook op kennis maken met het museum. Wat is een museum, wat zie je en doe je in een museum? Wat is verzamelen en wat kun je allemaal verzamelen? Op een speelse manier leren de kinderen het Techniekmuseum kennen. Ze doen opdrachtjes waarbij ze hun ogen, oren en handen heel goed moeten gebruiken! 

 

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Even kennis maken 15-16 Lesbrief 0,11 MB
pdf Even kennis maken 15-16 Voorbereidende Les 2,33 MB
pdf Even kennis maken 15-16 Verwerkingsles 3,61 MB

 

Over deze activiteit

Discipline cultureel erfgoed
Duur 1,5 uur (excl. voorb. en verw. lessen)
Locatie Techniekmuseum HEIM
Periode voorjaar 2016
Informatie

‘Even kennis maken’ bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door het techniekmuseum verzorgd) en een museumles van 1,5 uur, waarbij ook tijd ingeruimd is om te spelen en te ontdekken in het Spel der Techniek.

 

Bij het ontwikkelen van ‘Even kennis maken’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: * Tijd (kerndoel 51) * Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 56)