Menu
 
Klik hier om in te loggen

26 Verbindingen verbanden 5-6

Zaal Zuid i.s.m. Oyfo Kunst & Techniek e

Extra aanbod
 

De tentoonstelling Verbindingen Verbanden bij Zaal Zuid kunstpodium toont korte film- en videofragmenten, samengesteld door Cinema Zuid uit Amsterdam. Dit zijn filmpjes van werken van kunstenaars, maar ook documentair werk, bijvoorbeeld uit het oude Polygoonjournaal (bioscoopjournaal).

Naast de eenminuutfilms, worden ‘verbindingen’ zichtbaar gemaakt middels archiefbeelden uit de collectie van het Historisch Museum en Techniekmuseum HEIM, samen met werk van drie hedendaagse kunstenaars: Sander Bos (3D animatie), Kim Habers (tekeningen), Uli Kürner (tekeningen en installatie).

 

Verbindingen Verbanden: onze wereld is een wirwar van verbindingen. Spoor- en verkeerswegen, lucht- en scheepvaart, het digitale netwerk en sociale netwerken: persoonlijke, emotionele en intieme verbindingen. Ook onze hersenen zijn een heel belangrijk netwerk van allerlei knooppunten. Het belang van verbindingen wordt duidelijk als die niet goed meer kunnen functioneren of worden verbroken.

De leerlingen ontdekken hoe verbindingen in de loop van de geschiedenis steeds intensiever zijn geworden, hoe normaal je dat nu eigenlijk vindt en op welke manier je zelf verbindingen kunt maken.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Verbindingen Verbanden Lesbrief 0,34 MB
pdf Verbindingen Verbanden Voorbereidende Les 0,44 MB
pdf Verbindingen Verbanden Verwerkingsles 0,69 MB
pdf Verbindingen Verbanden PowerPointpresentatie 1,43 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst - cultureel erfgoed
Duur 1,25 uur
Locatie Zaal Zuid
Periode februari - april 2015
Informatie

Deze educatieve tentoonstelling is bedoeld voor de leerlingen van de groepen 5-6

Alle groepen 5-6 die niet zijn afgemeld worden ingepland en uitgenodigd. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

 

Dit project kan aansluiten bij het wijkthema 'Cultureel erfgoed' van wijk Midden en bij het thema 'Film / fotografie' van wijk Noord.