Menu
 
Klik hier om in te loggen

13 Kik en Joep

Bibliotheek Hengelo i.s.m. Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 3 - 4
 

Als je net leert lezen, gaat er een wereld voor je open. Een wereld die met de stripboeken van Kik en Joep nog leuker wordt om te ontdekken. Deze zijn speciaal gemaakt voor de beginnende lezer.

 

Het verhaal begint met  Kik en Joep; de kinderen krijgen het begin te lezen van een verhaal van Kik en Joep. Met de klas maken zij het verhaal af. Ieder kind mag een regel verzinnen. Eén kind begint en degene die naast hem/haar zit vult het verhaal weer aan. Zo wordt de hele kring rond gegaan.

De zinnen worden genoteerd  en al die zinnen samen vormen samen dan weer een nieuw verhaal.

Daarna maakt elk kind een pop up stripkaart bij zijn/haar eigen zin; aan het eind van de ochtend is er dan door de hele groep een heel nieuw stripverhaal gemaakt! Als laatste wordt er voor dit verhaal nog een mooie titel verzonnen.

 

Koele kikker (groep 3)

Kik is de gezelligste kikker die je ooit zult ontmoeten. Hij stort zichzelf en zijn dierenvriendjes enthousiast in de gekste situaties. Kik is al jaren bekend uit het populaire kindertijdschrift Maan Roos Vis van de educatieve uitgeverij Zwijsen.

 

Onweerstaanbare wijsneus (groep 4)

Joep is een gewone jongen die na school doet wat elk kind het liefste doet: precies wat hij zelf wil. Hij heeft het erg naar zijn zin met zijn vriendjes Rolf en Vera, en is blij dat zijn ouders niet de helft weten van wat hij allemaal uitspookt.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Kik en Joep Koele kikker Lesbrief 0,10 MB
pdf Kik en Joep Koele kikker bijlage 0,59 MB
pdf Kik en Joep Onweerstaanbare wijsneus Lesbrief 0,10 MB
pdf Kik en Joep Onweerstaanbare wijsneus bijlage 0,60 MB

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur verbeeld
Duur 2,5 uur
Locatie CREA
Periode april 2015
Informatie

Dit project is ontwikkeld door Bibliotheek Hengelo en CREA.