Menu
 
Klik hier om in te loggen

11 Vind de Uitvinder!

Groep 3 - 4
 

In Techniekmuseum HEIM is van alles te zien en te beleven. Zo zijn er stoommachines die met veel lawaai tot werking komen, weefgetouwen met schietspoelen en hele grote dynamo’s die stroom opwekken! Al dit industrieel erfgoed is de basis van het educatieve erfgoedprogramma ‘Vind de uitvinder!’.

 

Leerlingen van groep 3 en 4 verkennen het museum, daarbij staat kijken en ervaren centraal. In het museum zien ze vele uitvindingen. Van stoommachine tot fornuis. Een uitvinding kan spontaan ontstaan, maar aan veel uitvindingen is lang gewerkt. Door uitvinders. Maar hoe ziet een uitvinder er eigenlijk uit? Door opdrachtjes te doen over de uitvindingen ontdekken de leerlingen hoe de uitvinding werkt en waar het voor werd gebruikt. Als beloning krijgen ze kenmerken van de uitvinder. Wie is die uitvinder met de zwarte snor en witte hoed? Hoort hij bij de gloeilamp of bij de dieselmotor?

 

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Vind de uitvinder Lesbrief 0,07 MB
pdf Vind de uitvinder Voorbereidende Les 0,78 MB
pdf Vind de uitvinder Verwerkingsles 1,05 MB

 

Over deze activiteit

Discipline cultureel erfgoed
Duur 1,5 uur
Locatie Techniekmuseum HEIM
Periode vanaf januari 2015, in overleg met educatief medewerker van het museum
Informatie

‘Vind de Uitvinder’ bestaat uit een voorbereidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door het techniekmuseum verzorgd) en een museumles van 1,5 uur, waarbij ook tijd ingeruimd is om van alles te ontdekken over technische principes in het Spel der Techniek.

 

Het project kan aansluiten bij het wijkproject 'Cultureel erfgoed' van wijk Midden.