Menu
 
Klik hier om in te loggen

07 Het begin van Alles

Schouwburg Hengelo

Groep 3 - 4
 

Een lichte, beeldende voorstelling over de Schepping met verhalen uit alle windstreken. Met maskers, poppen en maquettes wordt een nieuwe wereld geschapen.

 

Volgens de opa’s van Kit was er in het begin niets. Dat is best moeilijk voor te stellen. Want je moet alles wat er nu is, wegdenken. Geen zon, geen maan, geen aarde om op te lopen, geen zee om in te zwemmen. Toen riep een stem: laat er licht zijn. En uit het niets, sprongen de lampen aan en begon de wereld.

 

Kit snapt het niet. Ze is bij haar opa’s omdat ze zo’n stom broertje krijgt. Eerst was er niets en nu komt er zomaar een nieuw kindje. Hoe kan dat? Dus nemen haar opa’s haar mee op een duizelingwekkende reis naar het begin van alles. Ze bouwen een heelal, een akker, een oceaan. Ze fantaseren er planten, kokosnoten en pijlwortel bij. En een heleboel goden met prachtige namen als Grootmoeder van de Dag en Vader Aardemaker. Hun oude vingers toveren een dolfijn, een rups en een oude hond tevoorschijn. En vlak voor Kit naar huis mag, maken ze een klein rood mensje, dat ze met alle macht leven in proberen te blazen.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Rabotheater 0,12 MB

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Locatie Rabotheater Hengelo
Periode 30 en 31 maart 2015
Informatie

De theatervoorstelling wordt gespeeld door De Toneelmakerij.

Het lesmateriaal is eind februari naar de betreffende scholen opgestuurd.

De voorstelling duurt plus minus 70 minuten.