Klik hier om in te loggen

25 Educatieve 'najaars' tentoonstelling: Wereld in Beelden 7-8

Zaal Zuid i.s.m. CREA

Extra aanbod
 

Kunstenaars vertellen met beelden hun verhaal. Die verhalen kunnen gaan over de wereld waarin wij leven of over het leven zelf, over mooi en lelijk, over goed en kwaad of over jezelf en de ander.

Soms roepen die verhalen meer vragen dan antwoorden op en zijn de kunstwerken zo anders dan de beelden die je dagelijks in je omgeving of op televisie ziet. We weten dan niet direct wat we ervan moeten vinden. Het begeleidend educatief materiaal kan ondersteunen.

 

In de tentoonstelling Wereld in Beelden verbeelden vier kunstenaars hun opvattingen over dat wat hen omringt. Zij doen dit in uiteenlopende technieken. Liesbeth Doornbosch laat schilderijen en fotocollages zien, Roos van Haaften presenteert een installatie met licht en schaduwprojecties en Robbie Cornelissen toont tekeningen en een computer/animatiefilm. Tenslotte Iris Frerichs ; zij geeft een mix aan technieken weer op groot formaat papier.

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lesbrief Wereld in Beelden 0,25 MB
pdf Bijlage 1. Algemene Informatie WiB 0,22 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst
Duur 01.15 uur
Locatie CREA, expositieruimte
Periode in overleg, van eind oktober t/m medio december 2013
Informatie

Het lesmateriaal Bijlage 2 wordt tijdens het bezoek aan de tentoonstelling uitgedeeld. 

 

De Trailer van Wereld in Beelden via:

http://www.youtube.com/watch?v=a1cY5cb-giA&feature=youtu.be

 

N.B. De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 27 oktober 2013 om 16.00 uur in de expositieruimte van CREA, Esrein 9 te Hengelo. Iedereen is van harte welkom.