Klik hier om in te loggen

19 BEKDICHTZITSTIL

Theater Artemis

Groep 7 - 8
 

Vanuit de vurige wens ‘jonge mensen weer goesting te geven om het bos in te gaan en in een boom te klimmen’ brengt de Belgische theatermaker Raven Ruëll een ode aan het wild spelende kind. Als hoofdpersonage bedacht hij een hyperactief en impulsief jongetje. Om hem heen laat hij twee spelers cirkelen, die voortdurend wisselen van rol. Van de ouders, bij wie het water hoog aan de lippen staat, en alles begrijpende artsen die hem niet begrijpen, tot vriendjes die niet meer met hem mogen spelen. Onder al dit tumult probeert het jongetje onverschrokken zichzelf te blijven.

 

Vanuit een groot gevoel van medemenselijkheid pakt Raven een onderwerp aan dat onze samenleving werkelijk in haar greep houdt. Als een kind kampt met functioneringsproblemen en zich moeilijk kan concentreren, dan kan dat leiden tot forse problemen in de klas en in het gezin. Raven wil kinderen en volwassenen samen naar dit gegeven laten kijken en raken met momenten van herkenning, humor en verbeeldingskracht.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Lesbrief BEKDICHTZITSTIL! 0,36 MB
pdf Bijlage bij Lesbrief BEKDICHTZITSTIL! 2,41 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek en muziektheater: muziektheater
Duur 60 minuten
Locatie Rabotheater, Eijsinkzaal
Periode maandag 14 april en dinsdag 15 april 2014
Informatie

Het lesmateriaal is te vinden in de bijlagen.

Daarnaast ontvangt elke leerling per post het boekje 'Wild spelen', dat ook dienst doet als lesmateriaal bij de voorstelling.

 

Voor algemene informatie zie ook:

www.artemis.nl