Klik hier om in te loggen

17 Schrijver op bezoek: Janneke Schotveld

Bibliotheek en SSS

Groep 5 - 6
 

Door het uitnodigen van een schrijver kan de belangstelling van kinderen voor lezen bevorderd worden. Lezen met het vooruitzicht dat er een schrijver op bezoek komt werkt zeer stimulerend.

Bibliotheek Hengelo nodigt schrijvers uit voor een bezoek in de bibliotheek, via Stichting Schrijvers School Samenleving.

 

Auteurs van kinder- en jeugdboeken willen graag met kinderen over hun boeken praten. Een schrijver kan het best per groep zijn verhaal vertellen omdat er dan interactie mogelijk is.

 

Over de schrijver:

Janneke Schotveld is een warm mens en ze woont en werkt als juf op een zorgboerderij, in Driebergen. Op de boerderij wonen en werken kinderen/jongeren vanaf 14 jaar. Ze helpt kinderen die het op de een of andere manier moeilijk hebben, maar ook poezen zijn erg welkom bij haar. In al haar boeken speelt vriendschap een belangrijke rol.

Kinderboekenschrijver van o.a. Villa Fien, Zsa Zsa, Hotel Kindervreugd, Robbie en Raffie, De Flat van Fatima en Superjuffie.

 

Over het schrijversbezoek:

Het succes van een schrijversbezoek staat  of valt met de voorbereiding. Het is van essentieel belang dat de leerlingen werk van de schrijver kennen en iets weten van zijn of haar leven. Bibliotheek Hengelo stelt een lespakket samen ter voorbereiding op een schrijversbezoek. Een lespakket bestaat uit een lesbrief en een boek van de schrijver. Het boek moet naderhand weer ingeleverd worden bij de bibliotheek of kan tijdens het bezoek meegegeven worden aan de bibliotheekmedewerker.

 

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur en cultureel erfgoed: literatuur
Duur 60 minuten
Locatie Bibliotheek Hengelo
Periode maandag 14 april, dinsdag 15 april, donderdag 24 april en vrijdag 25 april 2014
Informatie

www.sss.nl

www.jannekeschotveld.nl

Er kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen aan een bezoek.