Klik hier om in te loggen

16 Schrijver op bezoek: Thijs Goverde

Bibliotheek en SSS

Groep 5 - 6
 

Door het uitnodigen van een schrijver kan de belangstelling van kinderen voor lezen bevorderd worden. Lezen met het vooruitzicht dat er een schrijver op bezoek komt werkt zeer stimulerend.

Bibliotheek Hengelo nodigt schrijvers uit voor een bezoek in de bibliotheek, via Stichting Schrijvers School Samenleving.

Auteurs van kinder- en jeugdboeken willen graag met kinderen over hun boeken praten. Een schrijver kan het best per groep zijn verhaal vertellen omdat er dan interactie mogelijk is.

 

Over de schrijver:

Thijs Goverde studeerde filosofie te Nijmegen en debuteerde in 1998 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland met De Purperen Koningsmantel. Hij heeft o.a. de boeken Donderkat, De glanzende stad en De ongelooflijke Leonardo geschreven.

De boeken van Thijs Goverde kenmerken zich door sprookjeselementen in combinatie met een ongebreidelde fantasie. Zijn boek De Wraak van de Meesterdief was in Nederland genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs en stond op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.. In 2008 stond het boek De jacht op de Meesterdief op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

 

Thijs vertelt spannende en grappige verhalen en weet kinderen van het begin tot het eind te boeien.

 

Over het schrijversbezoek:

Het succes van een schrijversbezoek staat  of valt met de voorbereiding. Het is van essentieel belang dat de leerlingen werk van de schrijver kennen en iets weten van zijn of haar leven. Bibliotheek Hengelo stelt een lespakket samen ter voorbereiding op een schrijversbezoek. Een lespakket bestaat uit een lesbrief en een boek van de schrijver. Het boek moet naderhand weer ingeleverd worden bij de bibliotheek of kan tijdens het bezoek meegegeven worden aan de bibliotheekmedewerker.

 

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur en cultureel erfgoed: literatuur
Duur 60 minuten
Locatie Bibliotheek Hengelo
Periode dinsdag 8 april, woensdag 9 april en vrijdag 11 april 2014
Informatie

www.sss.nl

www.thijsgoverde.nl

Er kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen aan een bezoek.