Klik hier om in te loggen

14 Tijl Uilenspiegel

Jeugdtheater Sonnevanck

Groep 5 - 6
 

Een woeste vertelling met middeleeuwse muziek, liedjes, opera, drama en slapstick – spannend totaaltheater voor de hele familie.

 

Als Tijl wordt geboren, voorspelt zijn oma dat hij later Uilenspiegel zal heten: ‘meester in zotte en wilde streken’. Tijl Uilenspiegel is de nog altijd sprankelende legende over de heldhaftige, vrolijke en roemruchte daden van een kwajongen met rood haar. Tijl, de nar die alle opgeblazen ijdeltuiten voor de gek houdt. Tijl, die zijn mond durft open te doen in een gevaarlijke tijd, omdat hij niet anders kan.

Tijl stapt met ferme tred de wijde wereld in. Overal waar hij komt krijgt hij vrienden. En vijanden, want hij is voor de duvel niet bang. Vaak moet hij vluchten, soms halsoverkop. Maar na zijn lange reizen komt hij terug bij Nele, zijn grote liefde.

 

Een sprankelende, muzikale voorstelling voor jong en oud over het volgen van je hart, over angst en dapperheid en over onverwoestbare vriendschap en liefde. Omdat sommige verhalen verteld en herverteld moeten worden.

 

Over deze activiteit

Discipline literatuur en cultureel erfgoed: cultureel erfgoed
Duur 45 minuten
Locatie Rabotheater, Eijsinkzaal
Periode donderdag 17 oktober en vrijdag 18 oktober 2013
Informatie

www.sonnevanck.nl

 

Het lesmateriaal komt binnen in week 41 en wordt z.s.m. per post doorgestuurd naar de scholen.