Klik hier om in te loggen

12 kikker & vogel

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 3 - 4
 

In deze lessen wordt het kind uitgedaagd om zijn creativiteit te ontdekken. Zijn eigen omgeving wordt op een speelse en andere manier bekeken en gefotografeerd;  zoals een kikker en zoals een vogel dat zou doen.

 

Vaak gaat fotograferen over de techniek van het fotograferen. Maar, een foto is meer dan techniek: een goede foto vertelt iets, ontroert, vertedert, verbaast of roept verontwaardiging op.

 

De kinderen worden verdeeld in kleine groepjes. Elk groepje krijgt een duidelijke opdracht en elk kind maakt, als een echte fotograaf, meerdere foto opnames.

 

Aan het eind van elke les worden de gemaakte foto's gezamenlijk bekeken en besproken. Alle foto's kunnen op de schoolcomputer worden opgeslagen. De mooiste foto's kunnen door de school worden afgedrukt en geëxposeerd.

 

Bij een foto in kikkerperspectief (kikker standpunt) wordt de foto van onderaf genomen en het onderwerp van de foto bevindt zich hoger dan de maker van de foto.

In de fotografie spreekt men over een foto genomen in vogelperspectief (bird's-eye view) wanneer het standpunt zich hoger dan het onderwerp bevindt. De fotograaf kijkt op zijn onderwerp neer waardoor het onderwerp kleiner lijkt dan het in werkelijkheid is.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf kikker&vogel Lesbrief 0,38 MB
pdf kikker&vogel Voorbereidende Les 0,28 MB
pdf kikker&vogel Verwerkingsles 0,34 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldende kunst en film: beeldende kunst
Duur 2 lessen van 1,5 uur
Locatie op school
Periode in overleg met CREA
Informatie

CREA verzorgt de benodigdheden voor deze lessen.

Dit project kan, in overleg aansluiten bij het ICC thema 'Fotografie'.