Klik hier om in te loggen

03 Rooie Kop

Hetpaarddatvliegt

Groep 1 - 2
 

Groundhog Day meets The Truman Show voor kleuters.

Een heel klein theatertje, technici, licht, decor, muziek en één acteur. Rooie Kop speelt de hoofdrol in een tot in de puntjes verzorgde voorstelling. Alleen weet hij dat zelf niet. Hij leeft een perfect leven en elke dag verloopt volgens hetzelfde prettige, voorspelbare patroon.

Tot er op een dag iets misgaat en er achter de schermen onenigheid ontstaat. Langzaamaan beginnen steeds meer dingen niet te kloppen en wordt het georganiseerde leven van Rooie Kop meer en meer ontregeld. Als de kat ook nog kwijt raakt, moet Rooie Kop een beslissing nemen: koste wat kost proberen vast te houden aan de dagelijkse routine of alle zekerheden loslaten en het avontuur aangaan dat leven heet.

 

Zonder tekst maar met zeer rijke, heldere en humoristische beeld- en geluidtaal laat Hetpaarddatvliegt  de voorstelling langzaam volledig ontsporen. Rooie Kop geeft het publiek een leuk kijkje achter de theaterschermen en laat en passant zien dat een flinke aanval van kleuterdrift heel bruikbaar kan zijn bij het losbreken uit de dagelijkse sleur. Zeer herkenbaar voor iedereen die kleuter is of is geweest.

 

De pers over Rooie Kop:

“…hun werk levert bij het jonge publiek wijzende vingertjes, kreetjes van verbazing en verwonderde koppies op over wat theater allemaal vermag. Zeker aan het eind van de voorstelling als het toneel zowat in elkaar stort en ze ontdekken wat er achter de schermen gebeurt aan technische trucs.” (Eindhovens dagblad 14 september 2012)

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
doc Rooie kop Lesbrief 0,88 MB
pdf Rooie kop Begeleidend materiaal dagritueel 0,62 MB
pdf Rooie kop Voorwerpkaarten 0,52 MB

 

Over deze activiteit

Discipline dans en theater: theater
Duur 60 minuten
Locatie Rabotheater, Eijsinkzaal
Periode maandag 10 februari en dinsdag 11 februari 2014
Informatie

Het lesmateriaal is toegevoegd en bestaat uit een lesbrief, begeleidend materiaal dagritme en voorwerpkaarten.

Via de volgende link is een trailer van de voorstelling beschikbaar:

http://www.youtube.com/watch?v=3T3NwmGvHDs

 

Voor algemene informatie zie ook:

www.hetpaarddatvliegt.nl