Klik hier om in te loggen

01 De grote reis

Judith Nab

Groep 1 - 2
 

Met je reisgenoten ga je in 35 minuten in een bus over de wereld: over bergen en langs dalen, door tunnels en donkere bossen in de nacht en zelfs over de bodem van de zee.

Met zeepaardjes en al. Onderweg wordt er soep gekookt, gedronken en gegeten, kaart gespeeld, schapen geteld, geslapen, gedroomd. De bus hobbelt soms wat heen en weer, maar eng wordt het niet. Wel een beetje spannend.

 

Op de ramen van de bus (videoschermen) glijden de landschappen langs je heen. De bus beweegt, je bent onderweg. En het geluid laat je horen waar je bent, in de grote stad, in Spanje of in het ijzige Alaska en Siberië.

 

Judith Nab gebruikte herinneringen aan een grote reis die ze als kind met haar familie maakte. Ze maakte animaties van foto’s, objecten en veel landschapstekeningen van tientallen meters lang.

 

De grote reis is een installatie voor jonge kinderen: associatief, herkenbaar en sfeervol. De bus is een oude lijnbus met een interieur op kinderformaat. De bus kan echt rijden. Maar na het avontuur blijkt dat hij helemaal niet van z’n plek is geweest.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
docx De grote reis, informatie voor de leerkracht 0,16 MB
pdf Lesmateriaal De grote reis 0,07 MB
pdf Vervoersbewijs NL 0,20 MB
jpg De grote reis, artikel in Trouw 5,72 MB

 

Over deze activiteit

Discipline dans en theater: theater
Duur 35 minuten
Locatie in het Rabotheater
Periode maandag 28 en dinsdag 29 oktober 2013
Informatie

In de bus is plaats voor maximaal 26 leerlingen en 1 groepsleerkracht. Er is geen plaats voor meerdere begeleiders. De bus wordt geparkeerd in het Rabotheater.

www.judithnab.nl

Zie ook: http://www.degrotereis.nl