Menu
 
Klik hier om in te loggen

Het uiten van gevoel in glas - VSO

maatwerk
 

Over Maatwerkprojecten...

Maatwerkprojecten zijn projecten die al eens zijn aangepast aan een speciale doelgroep, bijvoorbeeld binnen het speciaal onderwijs. Ze zijn na overleg met de school verder aanpasbaar... echt maatwerk dus. 

Het lesmateriaal bij een maatwerkproject geeft een indruk van de (aanpas)mogelijkheden en dient dus als voorbeeld van wat er kan. Bij elke aanvraag volgt persoonlijk contact over:

afstemmen op de specifieke doelgroep

aanpassen van een thema/onderwerp

lengte van de cultuurontmoeting

locatie

 

Over Het uiten van gevoel in glas VSO...

Wie heeft er nooit een knikker tegen het licht gehouden en zich verwonderd over het spel van licht, kleuren en lijnen? Glas is een fascinerend materiaal!

 

Bij Oyfo gaan de leerlingen aan de slag met transparant gekleurd glas en met niet doorzichtig glas. Ze leren snijden en slijpen voor diegene die dat wil, het is ook mogelijk om stukjes glas te knippen en deze mooi neer te leggen. De leerlingen maken een klein werkstuk dat uiting geeft aan het gevoel van de dag.

  • Wie ben jij vandaag? 
  • Ben je vandaag vrolijk, verdrietig, blij of neerslachtig?
  • Wat ga je maken bij dat gevoel, welke kleur en vorm past daar bij?

 

Het plezier en het ontdekken staat daarbij voorop. Het werkstuk gaat na afloop van de workshop bij Oyfo in de oven en kan daar een aantal dagen later opgehaald worden

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Het uiten van gevoel in glas VSO Lesbrief 0,37 MB

 

Over deze activiteit

Discipline beeldend
Duur 90 min
Locatie bij Oyfo