Menu
 
Klik hier om in te loggen

14 What's that sound?

Oyfo Kunst & Techniek (RW)

Groep 5 - 6
 

What's that sound?

Geluid is overal om ons heen. Gewenst en ongewenst, muziek of omgevingsgeruis. Maar wat is geluid eigenlijk en waar komt het vandaan? Hoe kan geluid je ontroeren, storen of in beweging zetten? 

 

Can you feel it? See it?

In ‘What's that sound?’ gaan de leerlingen op onderzoek naar het ontstaan van geluiden. In Oyfo Techniekmuseum staan veel machines die allemaal een eigen geluid hebben. De geluiden worden opgewekt door draaiende, wrijvende of kloppende bewegingen. De leerlingen gaan proberen zoveel mogelijk verschillende klankbronnen te vinden en aan de hand van proefjes leren ze hoe je geluiden kunt voelen of zelfs kunt zien!

 

What's that music?

Wanneer klinken geluiden muzikaal? Kun je aan instrumenten zien hoe ze zullen klinken en heb je ‘echte’ instrumenten nodig om muziek te maken ? De leerlingen gaan op zoek naar de antwoorden en zullen deze ook zelf ervaren.

 

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
docx Lesbrief What's that Sound 0,04 MB
pptx Powerpoint What's that Sound 4,66 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek en techniek
Duur 2 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode jan. / feb.
Informatie

Bij het ontwikkelen van ‘What's that sound?’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: *Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 42), *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep