Klik hier om in te loggen

14 Kun je me horen?

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 5 - 6
 

Hoe blijf je met elkaar in contact als je elkaar niet kunt ontmoeten? Welke uitvindingen zijn daar al voor gedaan? En kun je zelf een nieuwe manier verzinnen?

Aangezet door inspirerende voorbeelden uit de kunst gaan leerlingen van groep 5 en 6 op onderzoek bij Oyfo: Hoe ging dat vroeger; communiceren? En hoe gaat het nu? Hoe gebruik je een oude telefooncentrale en hoe werkt dat eigenlijk, een telefooncel? En als je alleen op afstand (online) met elkaar communiceert, kun je dan echt met elkaar in contact staan?

De leerlingen ontwerpen in de workshopruimte zelf een communicatiemiddel. Waar moet het aan voldoen? En hoe zorgt hun ontwerp ervoor dat ze in contact komen en blijven met anderen? De leerlingen maken gebruik van allerlei materialen en technieken. Van solderen tot hot glue en van plastic buizen tot papier.

 

Bij het ontwikkelen van ‘Kun je me horen?´ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 42, 51, 52, 53),  *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Dit programma is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Kun je me horen? Lesbrief 0,35 MB
pptx Kun je me horen? PowerPoint presentatie 4,60 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed, beeldend en techniek
Duur 2 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode mei - juni 2022