Menu
 
Klik hier om in te loggen

09 Met wie spreek ik?

Oyfo Kunst & Techniek (EB)

Groep 3 - 4
 

Hoe kun je elkaar begrijpen als je elkaar niet kunt horen? Of elkaar juist niet kunt zien? Welke uitvindingen zijn daar al voor gedaan? En kun je zelf een nieuwe manier verzinnen?

 

Bij Oyfo Techniekmuseum ontdekken leerlingen van groep 3 en 4 hoe dat vroeger ging; communiceren. Hoe zorg je ervoor dat de ander begrijpt wat jij zegt? En wat nu als je per ongeluk nét de verkeerde morsecode seint? En waar is dat groene grote ding toch voor, dat je niet eens zo lang geleden op iedere straathoek zag staan? Hoe gebruik je een oude telefooncentrale en hoe werkt dat eigenlijk, een telex? En als je alleen op afstand (online) met elkaar communiceert, kun je dan echt met elkaar in contact staan?

 

Met al deze inspiratie uit het verleden van Hengelo ontwerpen de leerlingen in de workshopruimte zelf een communicatiemiddel. Waar moet het aan voldoen? En hoe zorgt hun ontwerp ervoor dat ze in contact komen en blijven met anderen?

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Met wie spreek ik? Lesbrief 0,30 MB
pptx Met wie spreek ik? PowerPointpresentatie 1,61 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed/beeldend
Duur 120 minuten (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo
Periode najaar 2022
Informatie

Bij het ontwikkelen van ‘Met wie spreek ik?´ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 51, 52, 53),  *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep