Klik hier om in te loggen

05 Ik ben vandaag zo vrolijk

Oyfo Kunst & Techniek e

Groep 1 - 2
 

Kleuters (leren) spelen met verschillende emoties: van benieuwd naar boos, van verlegen naar blij, van verdrietig naar verliefd en meer.

 

In de eerste les spelen de leerlingen met de eigenschappen van een boek; ze spelen hoe ze bijvoorbeeld een grappig, spannend of verdrietig boek lezen. Daarna beelden ze de verschillende emoties uit die ze vergroten of juist verkleinen. 

 

In de tweede les spelen de kinderen naar aanleiding van het prentenboek Vrolijk van Mies van Hout*. De mooiste vissen zwemmen in dit boekje langs de allerkleinste kinderen, die een speciale selectie vinden van alle emoties die ze in hun jonge leven al zijn tegengekomen.

De leerlingen spelen in de les met emoties uit het boek en passen deze toe in dagelijkse situaties. Zo leren ze hun gevoelens te uiten door middel van improvisatie.

 

De leerkracht leert op deze manier hoe dramalessen kunnen worden gegeven naar aanleiding van een prentenboek.  


*Mies van Hout (Eindhoven, 25 juni 1962) werkt sinds 1989 als auteur, illustrator en grafisch vormgever. Het prentenboek Vrolijk won de Kinderboekwinkelprijs 2012 en kreeg een nominatie  Deutscher Jugendliteraturpreis.

 

Over deze activiteit

Discipline theater
Duur 2 x 45 minuten
Locatie school
Periode mei - juni 2022