Klik hier om in te loggen

22 Onder het maaiveld (juniorversie)

Mark Verkerk - 2023

Schouwburg Hengelo

Groep 7 - 8
 

Onder het Maaiveld neemt je mee naar een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Werkend in je tuin vang je maar een glimp op van deze verborgen ondergrondse wereld. Zonder het leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven niet mogelijk zijn.

 

De makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad' nemen je mee onder de grond. Je ziet hoe het ondergrondse leven in de microkosmos met elkaar communiceert. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groep personen die op een stukje grond aan de slag gaan met het realiseren van hun droom.

 

 

Over deze activiteit

Discipline documentaire
Duur 70 minuten (juniorversie)
Locatie Schouwburg - filmzaal
Periode ntb
Informatie

Onder het maaiveld is een Nederlandse documentaire die in mei 2023 (in de volwassenversie) werd getoond in de bioscoop.

 

IVN Natuur Educatie heeft een gratis lespakket samengesteld om leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld onder de grond. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en wie woont er allemaal in de bodem? De groep gaat met gevarieerde opdrachten aan de slag en haalt het bodemleven letterlijk naar de klas door in het klaslokaal een ‘bodemleven-kijkbak’ te realiseren. 

 

Ga voor het lespakket naar:

https://www.ivn.nl/lespakketten/lespakket-bodemdieren/