Klik hier om in te loggen

21 Ranking the machines!

Oyfo Techniekmuseum gaat verhuizen en neemt mee…

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 7 - 8
 

Oyfo Techniekmuseum gaat verhuizen.

Na al die jaren trouwe dienst is het nu nog maar de vraag of de horizontale stoommachine mee mag naar het nieuwe pand. En de oude telefooncentrale is ook niet zo zeker van haar plek…

 

Maar, wat vinden de leerlingen ervan?

Zij leren vanuit verschillende invalshoeken naar de museumobjecten te kijken:

Waar diende het voor? Hoe belangrijk was het? Kunnen  museumbezoekers er veel van leren? Is het een mooi object? Past de kleur in het nieuwe pand?

 

De leerlingen gaan de objecten ‘ranken’: Welke mogen mee en van welk objecten nemen we afscheid als het aan hen ligt? De museumsuppoosten vertellen wat hun favoriete object is en leggen uit waarom. Misschien verandert dat de ranking nog wel…

 

Om dit laatste bezoek aan het pand aan de Industriestraat helemaal af te maken krijgen de leerlingen een workshop solderen. Want deze ‘ oude ambacht’ is er in de loop der jaren natuurlijk niet minder leuk op geworden!

 

Bij het ontwikkelen van Ranking the machines! is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs:  *Natuur en techniek (kerndoel 44) * Tijd (kerndoel 51, 52 en 53) * Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54 en 56).

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Ranking the machines! Lesbrief 0,48 MB
pdf Ranking the machines! Voorbereidings- en Verwerkingsles Bijlage 1 0,49 MB
pptx Ranking the machines! PowerPoint Bijlage 2 22,72 MB
pdf Ranking the machines! Methodekaart Brainwriting Bijlage 3 0,24 MB
pdf Ranking the machines! Coronarichtlijnen 0,22 MB
pdf Ranking the machines! Coronacontactgegevensformulier 0,11 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed
Duur 2 uur (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo Techniekmuseum
Periode september - november 2020
Informatie

Ranking the machines! bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 2,5 uur.

 

Let op: Uiteraard wordt er rekening gehouden met mogelijke maatregelen i.v.m. het corona-virus. Mocht een bezoek aan het museum niet mogelijk zijn dan zorgt Oyfo voor een passend alternatief, met nagenoeg dezelfde inhoud.