Menu
 
Klik hier om in te loggen

21 Nachtwoud

Andre Hörmann en Katrin Milhahn - 2021

Schouwburg Hengelo

Groep 7 - 8
 

“Trek je niets aan van wat mensen zeggen”, zei de vader van Paul altijd. Maar dat is niet makkelijk. Pauls vader is een jaar geleden spoorloos verdwenen. Volgens pestkoppen op school was hij een freak: hij had in de bergen een grot uit oude legenden ontdekt, maar niemand geloofde hem. Dan vindt Paul een geheimzinnig aantekenboek van zijn vader. Samen met zijn vriend Max gaat hij stiekem op pad, vastbesloten de grot te vinden. De bergtocht is moeilijker en gevaarlijker dan verwacht, maar wordt een tocht die ze nooit zullen vergeten.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Huisregels Schouwburg Hengelo 0,12 MB
pdf Parkeren KoS voorstelling of film in schouwburg of filmhuis 0,13 MB

 

Over deze activiteit

Discipline film
Duur 96 minuten
Locatie Schouwburg - filmzaal
Periode ntb
Informatie

Thema’s: avontuur, mentale gezondheid, verwerking van verlies, non-confirmisme en vriendschap

 

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=DV52JS1CN14 (de trailer is Duits gesproken, de film zelf is Nederlands gesproken)

Awards Cinekid Leeuw Jeugdjury Award 2021, Publieksprijs JEF Festival 2021

 

Lesmateriaal:

Uitgangspunt van het lesmateriaal is ‘leren door te doen’. Om optimale leerresultaten te behalen sluit het materiaal aan op het ontwikkelingsniveau van de kinderen, waarbij creativiteit wordt gestimuleerd. Kinderen worden geprikkeld en voorbereid op de film. De theoretische achtergrond en opdrachten die worden aangeboden stimuleert hen te verdiepen in verschillende thema’s en nieuwe gedachten te vormen, en geeft tips voor het voeren van gesprekken en discussies in de klas. De opdrachten gaan in op een onderwerp of thema uit de film (bijvoorbeeld sprookjes, culturen, beroemd zijn) of sluiten aan bij een cinematografisch of media-educatief thema (zoals flashbacks, coming-of-age, animatie). Er worden opdrachten aangeboden en tips om klassengesprekken te voeren voorafgaand en na afloop van de film.

 

Voor online lesmateriaal zie:

https://www.lessonup.com/nl/lesson/eWnKGPayHhpizd4Y4?utm_source=app&utm_campaign=shared-lesson-app&utm_content=1697650167984&utm_medium=shared-link