Klik hier om in te loggen

20 Stel je voor…!

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 7 - 8
 

Een spannende QR-Code-Speurtocht door het museum

 

Wat nu als je 11 jaar oud was in 1820? Hoe zag je dag er dan uit? Dikke kans dat je je vader hielp met het werk op de boerderij of het weven op z'n weefkamer.

En als je 11 was in 1860? Wat deed je dan? Waarschijnlijk werkte je in een textielfabriek. De hele dag stond je in het lawaai van de machines, goed op te letten welke draden je snel moest knopen.

Als je 11 jaar oud was in 1950? Hoe zag je leven er dan uit? Na schooltijd plaatjes luisteren op de platenspeler van je vader? Of misschien mocht je wel even televisie kijken bij de buren...

De leerlingen speuren van QR-code naar QR-code door het Techniekmuseum. Ondertussen doen ze opdrachten, ze beantwoorden vragen en stellingen én bekijken historische filmpjes met kinderen van hun eigen leeftijd in de hoofdrol. Tastbare geschiedenis van hun eigen stad wordt tot leven gewekt.

 

Uiteraard worden de creatieve handen ook nog uit de mouwen gestoken; de leerlingen maken een technische en/of beeldende verwerking van alles dat ze in de museumcollectie hebben gezien.

 

In Stel je voor...! ervaren leerlingen dat techniek heel bepalend is voor de maatschappij. Kun je daar zelf invloed op uitoefenen? En welke keuzes zouden zij maken?

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Stel je voor...! Lesbrief 0,47 MB
pdf Stel je voor...! Voorbereidings- en Verwerkingsles Bijlage 1 0,46 MB
pptx Stel je voor...! Introductie Bijlage 2 0,16 MB
pptx Stel je voor...! Voorstelrondje Bijlage 3 2,81 MB
pdf Corona-richtlijnen Bijlage 4 0,26 MB
docx Stel je voor...! Contactgegevensformulier Bijlage 5 0,01 MB

 

Over deze activiteit

Discipline erfgoed
Duur 2 uur (cultuurontmoeting)
Locatie Oyfo museum
Periode september-november 2020
Informatie

Stel je voor…! bestaat uit een inleidende les en een verwerkingsles op school (die de leerkracht zelf dient te geven, lesmateriaal wordt door Oyfo verzorgd) en een cultuurontmoeting van 2,5 uur.

 

Let op: Uiteraard wordt er rekening gehouden met mogelijke maatregelen i.v.m. het corona-virus. Mocht een bezoek aan het museum niet mogelijk zijn dan zorgt Oyfo voor een passend alternatief, met nagenoeg dezelfde inhoud.