Klik hier om in te loggen

19 SoundofmusiC

Oyfo Kunst & Techniek (RW)

Groep 7 - 8
 

Geluid is overal om ons heen. Gewenst en ongewenst, muziek of omgevingsgeruis. Maar wat is geluid eigenlijk en waar komt het vandaan? Hoe kan geluid je ontroeren, storen of in beweging zetten? En wanneer worden geluiden muziek?

 

In ‘SoundofmusiC’ gaan de leerlingen op onderzoek naar het ontstaan van geluiden. In Oyfo Techniekmuseum staan veel machines die allemaal een eigen geluid hebben. De geluiden worden opgewekt door draaiende, wrijvende of kloppende bewegingen. De leerlingen gaan proberen zoveel mogelijk verschillende klankbronnen te vinden en aan de hand van proefjes leren ze hoe je geluiden kunt voelen of zelfs kunt zien!

 

Maar wanneer klinken geluiden muzikaal ? Kun je aan instrumenten zien hoe ze zullen klinken en heb je ‘echte’ instrumenten nodig om muziek te maken ? De leerlingen gaan samen met een Oyfo docent op zoek naar de antwoorden en zullen deze ook zelf ervaren.

 

Bij het ontwikkelen van ‘SoundofmusiC’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: *Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 42), *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55, 56).

 

Dit programma is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf SoundofmusiC Lesbrief 0,34 MB
pptx SoundofmusiC PowerPointpresentatie 4,66 MB
docx Extra corona-informatie: schoolgroepen - bezoek Oyfo 0,01 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek en techniek
Duur 2 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum & Kunstenschool
Periode januari - februari 2022
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep