Klik hier om in te loggen

18 Drop the Beat

Oyfo Kunst & Techniek r

Groep 7 - 8
 

Beats zijn de hartslag van elke popsong. Je kunt zelfs de meest eenvoudige liedjes laten swingen door er een lekkere groove onder te zetten. Klinkt het muziekstuk te saai? Drop the Beat!

 

In ‘Drop the Beat’ gaan de leerlingen de diepte in met ritmes. Waar je vroeger een drummer in elke band had, zie je nu steeds meer producers met slimme software. Maar… de basisgeluiden blijven gelijk! Elk ritme heeft een soort basdrum, een backbeat of een perc-track. En we kunnen deze basisgeluiden zelf bij elkaar zoeken en programmeren!

 

De leerlingen gaan onderzoeken wat er nodig is om een beat te maken en hoe je elk willekeurig geluid kunt uitrekken, inkorten en op andere manieren kunt vervormen om ze in te zetten bij het produceren van een beat. Als ze hun digitale drum-set hebben samengesteld is het tijd om daarmee beats te programmeren!

 

Na dit multimediale gedeelte is het tijd om dat wat de leerlingen ontdekt en geleerd hebben met echte instrumenten uit te voeren. Met verschillende ‘bestaande’ en ‘gevonden’ instrumenten gaan ze in de slagwerkstudio aan het werk om de beats ‘live’ te laten klinken en ervaren ze welk effect een lekkere beat kan hebben op muziek !

 

Bij het ontwikkelen van ‘Drop The Beat’ is uiteraard rekening gehouden met de kerndoelen voor het basisonderwijs: *Kunstzinnige oriëntatie (kerndoel 54, 55).

 

Dit programma is nog in ontwikkeling, de precieze invulling kan afwijken van hetgeen is aangegeven.

 

Lesmateriaal downloaden

Het lesmateriaal is te downloaden wanneer u bent ingelogd.
pdf Drop the beat! Lesbrief 0,23 MB
pdf Drop the beat! PowerPointpresentatie 0,44 MB
pdf Drop the beat! Bijlage Sequence blad 0,02 MB

 

Over deze activiteit

Discipline muziek
Duur 2 uur
Locatie Oyfo Techniekmuseum & Kunstenschool
Periode oktober - november 2021
Informatie

Let op: Inschrijven kan tot maximaal 32 leerlingen per groep